Veelgestelde vragen

De Galgebrug open op 1 december? 

Als u nu naar de Galgebrug kijkt denkt u misschien: Hoe kan die ooit op 1 december af zijn? Maar volgende week wordt het brugdek op de Galgebrug gelegd en dan ziet het er al heel anders uit. Als de Galgeweg op 1 december niet open gaat, is er iets mis gegaan.

Met andere woorden: Als alles gaat zoals gepland gaat de Galgeweg op 1 december open. De kruising Opstalweg – Galgeweg gaat op 22 november dicht en op 29 november weer open.

Op 27 en 28 november wordt het nieuwe asfalt aangebracht tussen de inrit van ADB Coolcompany en de Kruisbroekweg. Op 29 november worden de strepen getrokken en de haaientanden geschilderd en vervolgens gaat de kruising Opstalweg – Galgeweg open.

Tussen de Opstalweg en de Kruisbroekweg zijn we dan nog bezig met de bushaltes, met brugleuningen e.d. Daarom gaat dat stuk pas op 1 december open. Dat is waarschijnlijk pas aan het eind van de dag.

Omleidingsroute
Tijdens de afsluiting van de brug zijn alle bedrijven en woningen langs de route bereikbaar. Het doorgaande autoverkeer wordt omgeleid (zie link) via de Maasdijk, Twee Pleinenweg, Burgemeester Elsenweg en Piet Struijkweg. De route wordt aangegeven met gele omleidingsborden. Fietsers kunnen omrijden via de ’s-Gravenzandseweg en de Kruisbroekweg.